FAQ

V. Wat is het verschil tussen een “slice” vestiging en een “delivery” vestiging?

A. Je kunt bij ons laten bezorgen, afhalen of lekker blijven zitten en eten. Wij maken onderscheid in twee soorten vestigingen, namelijk delivery en slice. Bij de delivery vestiging kun je laten bezorgen of afhalen. Bij de slice vestiging kun je ook afhalen, maar je kunt er ook lekker blijven zitten en eten. Het heeft dus een “restaurant” functie.

V. Wat zijn de opstartkosten voor een New York Pizza Delivery vestiging?

A. Normaal gesproken is dit € 180.000 exclusief BTW. In 2016 geeft New York Pizza een subsidie op nieuw te openen winkels, in nieuwe gebieden, ter waarde van € 30.000. Dit betekent dat het openen van een nieuwe winkel in 2016 ongeveer € 150.000 exclusief BTW bedraagt.

V. Hoeveel geld moet ik zelf investeren?

A. Je zult minimaal € 40.000 tot je beschikking moeten hebben wat je kunt investeren.

V. Wat is de entreefee wanneer ik een New York Pizza Delivery wil openen?

A. De entreefee is € 10.000,00 excl. BTW.

V. Waar kan ik de rest van het geld lenen?

A. Het resterende bedrag kan geleend worden bij één van de grote banken, New York Pizza heeft daarmee financieringsarrangementen.

V. Wat is de hoogte van de franchisevergoeding?

A. De omzetfee bedraagt 6,5% hierdoor blijft voor de ondernemer nog 93,5% over voor aftrek van kosten. Daarnaast betaalt elke franchisenemer een bijdrage voor landelijke marketingactiviteiten. Deze zogenaamde marketingfee is 3,5%.

V. Hoeveel medewerkers zijn nodig in een gemiddelde vestiging?

A. In een gemiddelde zijn er zo’n 20 tot 25 medewerkers werkzaam, verdeeld in fulltimers en parttimers.

V. Is ervaring in de horeca, catering en/of verkoopbranche een vereiste?

A. Niet direct, maar het is wel een pré. De meest succesvolle franchisenemers bij New York Pizza zijn ondernemers met een achtergrond in de pizza bezorging, horeca, catering en/of verkoop.

V. Wat houdt het assessment in?

A. Het assessment is een ondernemerstest op MBO- niveau. Hierin wordt je getest op je ondernemersvaardigheden. Je dient deze test positief te doorstaan.

V. Wat is de inhoud van de training die word aangeboden?

A. Er wordt gestart met een intensief operationeel trainingsprogramma van tenminste 12 weken in een door New York Pizza aangewezen trainingsvestiging, begeleid door de afdeling Operations. Daarbij worden kennismakings- en ondersteunende gesprekken gevoerd met medewerkers van alle afdelingen op het hoofdkantoor. Daarnaast worden aan franchisenemers per jaar verschillende trainingen op het gebied van Product, HACCP, Computer, Service en Financiën gegeven.

V. Hoeveel dagen per week wordt er getraind?

A. Je traint 5 dagen per week tijdens de openingsuren van onze winkels, van 16.00 tot 22.30 uur.

V. Welke operationele ondersteuning mag ik als nieuwe franchisenemer verwachten?

A. Elke franchisenemer krijgt een Franchise Consultant toegewezen. Deze consultant kan je adviezen en tips geven maar heeft ook de taak je te controleren in de winkel.

V. Zijn er opleidingsmogelijkheden voor medewerkers?

A. Ja, bij New York Pizza hebben wij het ALL4STARS opleidingsprogramma. De 4 kernwaarden zijn Lol, Lef, Lekker en Leren.

V. Wat wordt er met de 3,5% marketingfee gedaan?

A. De marketingfee wordt gebruikt voor alle landelijke marketingactiviteiten. Hiervoor wordt elk jaar een plan opgesteld voor het volgende jaar. Dit plan wordt gepresenteerd tijdens een Algemene Franchise Vergadering en er wordt aan de franchisenemer gevraagd zijn of haar stem uit te brengen voor het voorgelegde plan.

V. Ben ik vrij om lokaal acties te bedenken?

A. Ja, de ondernemer “moet” zelfs lokaal acties doen om zijn of haar winkel lokaal op de kaart te zetten. Besteed hier ongeveer 4% van je omzet aan. Het is van belang dat de ondernemer lokaal bekend is en een netwerk heeft.

V. Moet ik mijn eigen locatie en inrichting regelen?

A. Nee, dat hoeft niet. New York Pizza zoekt een geschikte locatie en heeft een ervaren team van specialisten om de winkel in New York Pizza stijl te bouwen.

V. Hoe lang duurt de bouw van een winkel?

A. De bouw duurt 6 weken. Na die 6 weken wordt er een opleverdatum geprikt. Na de oplevering duurt het standaard 10 dagen voordat de officiële opening plaatsvind.

V. Wie is verantwoordelijk voor de bouw?

A. New York Pizza is verantwoordelijk voor de bouw

V. Wat is de duur van een franchisecontract?

A. Wij tekenen contracten voor 5 jaar. Deze kan worden verlengd met een eenzelfde periode van 5 jaar.

V. Is het mogelijk om na een eerste winkel een tweede winkel te openen?

A. Wij zoeken ondernemers met ambitie en zullen altijd kijken of groei mogelijk is. In principe moet je hiervoor eerst een jaar lang succesvol een winkel draaien en operationeel en financieel boven de norm uitkomen.

V. Hoe is de levering van de ingrediënten geregeld, waar koop ik mijn spullen in?

A. New York Pizza heeft een eigen productie- en distributiecentrum, Euro Pizza Products, in Amstelveen. Hier heb je 100% afnameverplichting. Hiervandaan wordt 2x per week je winkel bevoorraad.

V. Zijn er bijeenkomsten zodat ik ook mijn collega-franchisenemers kan ontmoeten?

A. Ja, meerdere. In elk geval zijn er een aantal keer per jaar regiomeetings. Dit zijn bijeenkomsten met alle franchisenemers uit je directe regio. Ook is er 2x per jaar een Algemene Franchise Vergadering.

V. Kan ik mijn eigen pizza’s bedenken?

A. Nee, je volgt de menukaart van New York Pizza. Indien je het leuk vind om met het product bezig te zijn kun je je aansluiten bij de productcommissie. Deze komt een aantal keer per jaar samen en houdt zich bezig met de kwaliteit van de producten, maar ook product introducties en de actiepizza’s.

V. Hoeveel commissies zijn er?

A. We hebben een productcommissie, marketingcommissie en een operationscommissie. Hierin zitten een aantal afgevaardigde franchisenemers uit het hele land.